מהי פנסיית נכות מקרנות הפנסיה?

כאשר עובד או עובדת לוקים במחלה או נפצעים בתאונה, ועקב כך כושר העבודה שלהם נפגע באופן משמעותי והם אינם יכולים עוד להמשיך לעבוד כפי שעשו בעבר, הם יכולים להוציא בקשה לקרן הפנסיה שלהם על מנת לצאת לפנסית נכות, הנקראת גם פנסיה רפואית. משמעותה של הפנסיה הרפואית היא שהעובד או העובדת שנפגעו, יקבלו מדי חודש קצבה כפיצוי על חוסר יכולתם לעבוד ולפרנס את עצמם ואת בני  משפחתם, אשר עשויה להגיע עד 75% משכרם האחרון. על מנת להמנע מדחייה של חברת הביטוח המנהלת את קרן הפנסיה שלכם ועל מנת להגיע למקסימום פיצוי על הנזק שנגרם לכם עקב המחלה או הפציעה, חשוב לקבל ייעוץ וליווי של עורך דין נזקי גוף בקיא ומנוסה בתחום. במאמר זה נסביר כל מה שחשוב לדעת על פנסיית נכות מקרנות הפנסיה, מה עליכם לעשות ומדוע חשוב כל כך להתייעץ תחילה עם עורך דין מתאים.

 

מהי פנסיית נכות ומה עלי לעשות?

פנסיית נכות הינה קצבה המשולמת לעמית או עמיתה בקרן הפנסיה שאיבדו את כושר עבודתם בשיעור של לפחות 25% ולתקופה העולה על 90 יום, (אם כי יש הסכמים בעלי תנאים משופרים אשר מקצרות את זמן ההמתנה מ – 90 יום ללא יכולת לעבוד ל -61), וזאת עקב מחלה או תאונה שמונעת מהם לעבוד בעבודתם באותו ההיקף ובאותה האיכות כפי שעשו טרם הפגיעה, או בכל עבודה אחרת המתאימה להשכלתם, הכשרתם המקצועית או ניסיון העבודה שלהם. הנסיבות למחלה או לפגיעה אינן חייבות להיות קשורות למקום העבודה ולא חייבות לנבוע ממנה. קצבה זו נועדה להבטיח הכנסה למבוטחים בתקופה שבה אינם מסוגלים לעבוד, ולאפשר להם לטפל בעצמם ולתמוך בבני משפחתם ללא דאגות כלכליות. חשוב לציין כי פנסיית נכות אפשרית במידה ובה העובד או העובדת טרם הגיעו לגיל פרישה. בנוסף, יש לקרוא את הסכם הפנסיה ולוודא מהם הקריטריונים לפנסיית נכות לפני שמגישים את התביעה, על מנת להימנע מדחייה.

 

כיצד מחושבת הקצבה עבור פנסיית נכות?

הסכום המקסימלי שאליו יכולים להגיע עובד או עובדת אשר חלו או נפצעו הינו 75% מן השכר האחרון אותו קיבלו, אך על מנת לקבוע את הסכום אותו יקבלו, חברת הביטוח משקללת את התנאים הבאים:

  • אחוזי הנכות.
  • גיל.
  • שיעור ההפרשות לקרן הפנסיה.
  • השכר החודשי.
  • המסלול שבו בחרו להשקיע את כספם בקרן הפנסיה.

 

לכל קריטריון יש משקל וחשיבות בקביעת גובה הפיצוי, ולכן מומלץ מאד להיעזר בעורך דין נזקי גוף בקיא ומיומן בתחום כבר מתחילת הדרך, עוד טרם הגשת התביעה לחברת הביטוח המנהלת את קרן הפנסיה, בכדי להגיע לתוצאות הטובות ביותר האפשריות בהתאם לתנאים שלכם.

 

איך מוציאים בקשה לפנסיית נכות?

על מנת להוציא בקשה לפנסיית נכות באופן אופטימלי יש לפעול על פי השלבים הבאים:

  1. בדיקת תנאים – תחילה חשוב לבדוק כי אתם עונים על הקריטריונים של חברת הביטוח ותנאי הסכם הפנסיה שלכם. לדוגמא, אם נפגעתם או חליתם בשל מחלה קיימת, חשוב לוודא תחילה כי סיימתם את תקופת האכשרה. תקופת האכשרה היא תקופה של 5 שנים או פחות שבה חברת הביטוח מציבה לכם סייג, כי בתקופה זו לא תוכלו לקבל פיצוי עקב המחלה הספציפית הזו. אולם לאחר שמסתיימת תקופת האכשרה תוכלו לקבל פיצוי גם על מחלה זו, וזאת בכפוף לתנאי הסכם הפנסיה שלכם. דוגמא נוספת היא, לנמק באופן ברור ומובן מדוע אינכם יכולים לעבוד לא רק בעבודה הנוכחית שלכם, אלא בכל עבודה דומה המצריכה את הידע, הניסיון וההכשרה שלכם. לדוגמא, אם לקיתם בהתקף לב, ואתם רואי חשבון מוסמכים, אין זה משנה באיזה משרד תשבו, כזה או אחר, לא תוכלו למלא את תפקידכם בשל הצורך לנוח ולהפחית לחץ ועומס על ליבכם.
  2. תיק רפואי – יש להכין תיק רפואי ממצה ומקיף אשר מכיל בתוכו כתב ויתור על סודיות רפואית כדי לאפשר לקרן הפנסיה לגשת לתיקים הרפואיים שלכם ולבחון אותם, אישור רופא על אובדן כושר עבודה של לפחות 25% לתקופה של לפחות 91 ימים רצופים במשך התקופה האחרונה, וכמו כן הסבר מקיף וממצה על הפציעה או המחלה ונסיבותיה, סיכומי מחלה, סיכומי אשפוז, אישורים על חופשת מחלה, חוות דעת רפואיות, וכל מסמך רלוונטי אחר אשר יכול לשקף בפני חברת הביטוח את הנזק שנגרם לכם וכיצד הוא משפיע על אי יכולתכם לעבוד.
  3. מילוי טופס תביעה ושליחתו – לאחר שהכנתם את כל הדרוש, הגיע שלב מילוי טופס תביעה ושליחתו לחברת הביטוח בצירוף כל המסמכים הנ"ל. במידה ועורך דין מלווה אתכם בתהליך, הניחו לו לטפל בנושא. זה אולי ציני לומר, אבל כאשר חברת הביטוח רואה שמטפל בכם עורך דין, היא תשקול היטב את צעדיה הבאים.

 

מדוע חשוב לפנות לעורך דין בקיא ומנוסה בתחום עוד טרם הגשת התביעה?

עורך דין בקיא ומנוסה אשר זהו תחום עיסוקו העיקרי ויש לו הצלחות מוכחות בתחום, יכול לבחון את תנאי הסכם הפנסיה שלכם או ביטוח המנהלים שלכם, ולעזור לכם להגיע להחלטה הנכונה ביותר עבורכם, ולמנוע מכם מאבקים משפטיים מיותרים שבהם חברת הביטוח תצא עם ידה על העליונה מכוח הפוליסה שעליה אתם חתומים ואינכם עומדים בתנאיה. עורך הדין יסייע בידכם להתכונן היטב לקראת הגשת התביעה, להכין תיק מסמכים מקיף וממצה ולהבהיר לחברת הביטוח את היקף הנזק וגודל ההשפעה על אי יכולתכם לעבוד, וזאת על מנת למנוע סחבת ודחייה. באמצעות עורך הדין תוכלו למקסם את גובה הקצבה בהתאם לתנאים, ולהמשיך ולדאוג לפרנסתכם ולפרנסת משפחתכם בצל הפציעה או המחלה.

 

משרד עו"ד ענת צפדיה

עורכת דין ענת צפדיה מתמחה במימוש זכויות רפואיות מול המוסד לביטוח לאומי ומול חברות הביטוח. בעבר התמחתה בלשכה המשפטית של הביטוח הלאומי בתל אביב וצברה ניסיון רב בתחום. המשרד מסייע בתהליכים שונים מול הביטוח הלאומי, בליווי וייצוג בוועדות הרפואיות השונות, ומיצוי זכויות הנפגע, ועוסק בהענקת ייעוץ משפטי לעיריות, ארגונים וועדי עובדים בנושא מיצוי זכויות רפואיות של העובדים. עו"ד ענת צפדיה הינה מרצה בכירה בקורסים לוועדי עובדים, והן בקורסי גמול השתלמות בנושא ביטוח לאומי.

אם אתם מתמודדים עם תביעה מול ביטוח לאומי, חברות הביטוח השונות או משרדי הממשלה השונים, או זקוקים לייעוץ משפטי בנוגע לזכויותיכם, חשוב לפנות לעורך דין מנוסה שילווה אתכם בתהליך ויבטיח שתקבלו את מה שמגיע לכם. פנו עוד היום לקבלת ייעוץ משפטי וליווי מקצועי. למידע נוסף על שירותי המשרד והתמחות בתחום דיני הביטוח הלאומי, בקרו בעמוד של עו"ד ענת צפדיה.

פנסיית נכות מקרנות הפנסיה  - מה עלי לעשות?
תמונה של עורך דין ענת צפדיה
עורך דין ענת צפדיה

בעלת משרד המתמחה במימוש זכויות רפואיות בביטוח לאומי, התמחתה בלשכה המשפטית של הביטוח הלאומי בתל אביב וצברה ניסיון רב בתחום. למשרד ידע והבנה רבה בניהול תהליכים מול הביטוח הלאומי, ניסיון עשיר בליווי וייצוג בועדות הרפואיות השונות, עד מיצוי זכויות הנפגע.

ענת צפדיה
ענת צפדיה משרד עו"ד ביטוח לאומי
מחובר/ת
למעבר מהיר לשיחת ווטאסאפ עם ענת צפדיה > >