מתי יוכר התקף לב כפגיעה בעבודה?

לקיתם בהתקף לב בזמן העבודה? במידה ותרצו לפנות לביטוח לאומי, חשוב לדעת כי המקום שבו אירע התקף הלב אינו משמעותי כלל, וגם אם התרחש תוך כדי עבודה – אין די בכך. המוסד לביטוח לאומי יכיר בהתקף לב כפגיעה בעבודה כאשר מצטרף אליו תנאי חשוב נוסף – עקב העבודה. על מנת לקשר בין העבודה לבין האירוע הלבבי יש צורך להצביע על אירוע חריג בעוצמתו שהתרחש במהלך העבודה, כגון אירוע אלימות או בשורה קשה, על מנת לקבל הכרה. במאמר זה נדון בשאלה מתי יוכר התקף לב כפגיעה בעבודה, נציג מספר דוגמאות שבהם הוכר ולא הוכר המקרה כתאונת עבודה ונסביר מדוע חשוב לפנות לעורך דין פגיעה בעבודה בקיא ומיומן בתחום שילווה אתכם בתהליך.

אירוע לבבי תוך כדי עבודה עבודה וגם עקב העבודה? 

כאשר הינכם מגישים תביעה למוסד לביטוח לאומי בשל אירוע לב כפגיעה בעבודה, עליכם לא להסתפק בקביעה כי האירוע הלבבי התרחש תוך כדי העבודה, בעודכם יושבים מול המחשב או מתקנים דבר מה במסגרת עבודתכם, אלא גם עקב העבודה. על מנת שהמוסד לביטוח לאומי יכיר בכם כנפגעי עבודה עליכם להצביע על אירוע חריג בעוצמתו שהתרחש במהלך העבודה סמוך לאירוע הלב, כמו לדוגמא מריבה, אלימות, קטטה, בשורה קשה וכדומה.

מתי אירוע לבבי יוכר כפגיעה בעבודה? 

על מנת שהתקף הלב יהיה מוגדר כאירוע שהתרחש בזמן העבודה ועקב העבודה יש צורך באירוע חריג בעוצמתו בעבודה כדוגמת אלימות, ויכוח סוער, בשורות קשות וכדומה. אך גם אם היה אירוע חריג במקום העבודה שעשוי היה להוביל לאירוע הלבבי, בנוסף יש גם צורך בקביעה של איש מקצוע מתאים, כדוגמת קרדיאולוג או רופא רלוונטי אחר, כי התקף הלב נבע מן האירוע הספציפי שקרה במהלך העבודה ולא מסיבה רפואית אחרת כגון השמנה, אורח חיים לא בריא, היסטוריה של התקפי לב במשפחה, או כל סיבה טבעית אחרת. כמו כן, חשוב לדעת כי לא ניתן לקשר בין עומס יתר מתמשך בעבודה או לחץ בעבודה שנמשך על פני תקופה ארוכה, כמו למשל במהלך תכנון פרוייקט חשוב, אלא רק לאירוע ספציפי שניתן לתארך אותו, לתאר אותו ולהעיד עליו.

מה עושים במידה ואין אירוע חריג כטריגר להתקף הלב? 

במידה ולא היה אירוע חריג במקום העבודה וכי העבודה לא לוותה בלחץ או סטרס, או כל סיבה אחרת שיכלה להוביל לאירוע הלבבי, וכי לא ניתן להסביר באמצעים רפואיים כי התקף הלב נגרם עקב העבודה גם אם התרחש תוך כדי עבודה, לא יהיה זכאי הנפגע להכרה כנפגע עבודה, אך אין זה אומר שכל הדלתות נסגרות בפניו. במקרה זה, יכול הנפגע לפנות למוסד לביטוח לאומי במסלול נכות כללית ולקבל פיצוי בהתאם לאחוזי הנכות שייקבעו לו.

מדוע חשוב לפנות לעורך דין פגיעה בעבודה? 

אירוע לבבי כפגיעה בעבודה הינו תהליך מורכב הדורש מיומנות והבנה רבה בתחום. על מנת שתוכלו למקסם את התוצאות בעת קבלת דמי פגיעה, בעת עמידה בפני וועדה רפואית ולכל אורך התהליך מול ביטוח לאומי, חשוב שיהיה לצידכם איש מקצוע מנוסה ומיומן. לדוגמא, אם תעמדו בפני וועדה לקביעת אחוזי נכות ולא תצליחו להצביע על הקשר הברור שבין התקף הלב לבין אירוע חריג בעבודה, וכי אין סיבה רפואית אחרת שעלולה היתה להוביל לאירוע, ולא תצליחו להסביר מה הליקויים שלכם ומה השלכותיהם על יכולתכם לעבוד ולהתפרנס ולתפקד ביומיום, אחוזי הנכות שייקבעו לכם עלולים להיות נמוכים ממה שמגיע לכם, וזוהי רק דוגמא אחת להמחשה מדוע חשוב שיהיה לצידכם עורך דין בקיא ומנוסה בתהליך כדי לוודא שאתם משיגים את המקסימום בתהליך.

משרד עו"ד ענת צפדיה 

עורכת דין ענת צפדיה מתמחה במימוש זכויות רפואיות בביטוח לאומי. בעבר התמחתה בלשכה המשפטית של הביטוח הלאומי בתל אביב וצברה ניסיון רב בתחום. המשרד מסייע בתהליכים שונים מול הביטוח הלאומי, בליווי וייצוג בוועדות הרפואיות השונות, ומיצוי זכויות הנפגע, ועוסק בהענקת ייעוץ משפטי לעיריות, ארגונים וועדי עובדים בנושא מיצוי זכויות רפואיות של העובדים. עו"ד ענת צפדיה הינה מרצה בכירה בקורסים לוועדי עובדים, והן בקורסי גמול השתלמות בנושא ביטוח לאומי.

אם אתם מתמודדים עם תביעה מול ביטוח לאומי או זקוקים לייעוץ משפטי בנוגע לזכויותיכם, חשוב לפנות לעורך דין מנוסה שילווה אתכם בתהליך ויבטיח שתקבלו את מה שמגיע לכם. פנו עוד היום לקבלת ייעוץ משפטי וליווי מקצועי. למידע נוסף על שירותי המשרד והתמחות בתחום דיני הביטוח הלאומי, בקרו בעמוד של עו"ד ענת צפדיה.

מתי יוכר התקף לב כפגיעה בעבודה?

תשובות לשאלות נפוצות

לא. גם אם ההתקף התרחש במקום העבודה ובזמן העבודה, יש להוכיח שהאירוע התרחש עקב העבודה, למשל בעקבות אירוע חריג או טראומטי.
אירועים חריגים בעוצמתם יכולים להיות קטטה, מריבה קשה, בשורה קשה, איום פיזי או מילולי, או כל מקרה חריג שהתרחש באופן פתאומי במהלך העבודה.
כן. אם המוסד לביטוח לאומי לא מכיר באירוע כפגיעה בעבודה, ניתן לבדוק אפשרות לפנות במסלול של נכות כללית, ולקבל פיצוי לפי אחוזי נכות.
ייצוג משפטי מקצועי יכול לסייע בהצגת הקשר שבין האירוע הלבבי לעבודה, בהכנת תיעוד רפואי מתאים ובניהול התהליך מול הביטוח הלאומי להשגת ההכרה והפיצוי המקסימליים.
תמונה של עורך דין ענת צפדיה
עורך דין ענת צפדיה

בעלת משרד המתמחה במימוש זכויות רפואיות בביטוח לאומי, התמחתה בלשכה המשפטית של הביטוח הלאומי בתל אביב וצברה ניסיון רב בתחום. למשרד ידע והבנה רבה בניהול תהליכים מול הביטוח הלאומי, ניסיון עשיר בליווי וייצוג בועדות הרפואיות השונות, עד מיצוי זכויות הנפגע.

ענת צפדיה
ענת צפדיה משרד עו"ד ביטוח לאומי
מחובר/ת
למעבר מהיר לשיחת ווטאסאפ עם ענת צפדיה > >